Handige tips voor zonnepanelen kopen

tips zonnepanelen kopen

Overweeg de volgende tips om zonnepanelen te kopen:

Doe wat zonne-onderzoek met behulp van onze tips en andere bronnen zoals de consumentengids of de Facebook-pagina of Google Scam Solar om de nieuwste info over zonnepanelen te vinden. Praat ook met familie en vrienden die al zonnepanelen hebben geïnstalleerd om te horen over hun ervaring.

Tip 1: Goed onderzoek

Doe je onderzoek naar merken en prijzen. Er zijn een aantal zeer goedkope aanbiedingen op de markt, maar vaak betekenen deze goedkopere deals dat apparatuur van slechte kwaliteit er uitziet als kwaliteit. Houd er rekening mee dat u op zoek bent naar een product dat 25 jaar meegaat, zodat uw financiële investering keer op keer wordt terugverdiend. Lees meer over het bedrijf dat de zeer goedkope deal aanbiedt; als het een verkoopbedrijf voor zonne-energie is – en geen lokale installateur – vermijd ze. Vaak onthult enig internetonderzoek een goed totaalbeeld.

Tip 2: Geef niet toe aan deadlines

Het is een van de oudste verkooptrucs in het boek. Als de verkoper u niet de tijd kan geven om een ​​weloverwogen beslissing te nemen, zijn ze waarschijnlijk bang dat u na een beetje onderzoek problemen met de deal zult ontdekken; slechte beoordelingen, onvervulde garanties en producten van slechte kwaliteit kunnen allemaal worden onthuld door minimaal onderzoek. Koop bij lokale installateurs zodat je in de komende jaren toegang hebt tot hun lokale zonne-expertise en ondersteuning.

Tip 3: zonnepanelen recensies

Laat u niet leiden door internetrecensies. Helaas zijn veel zonne-recensies op internet gemanipuleerd via internetrecensies die centra in het buitenland bieden of gewoon betalen voor beoordelingsacties. Het is gemakkelijk om gewoon een tekst op een website te schrijven en gewoon dingen te verzinnen. Helaas is zonne-energie niet immuun voor dergelijke praktijken. Volg de gouden regel. Bij zonne-energie – je krijgt waar je voor betaalt en de goedkope koper – moet je regelmatig twee keer kopen.

Tip 4: Zonnepanelen op jouw dak?

Kijk naar de grootte van uw dak en hoe groot een zonnestelsel kan passen? Probeer onze dakmaatcalculator om erachter te komen hoe groot een zonnestelsel op uw specifieke dak kan zijn. Neem contact op met uw lokale dealer om het resultaat van de calculator te controleren. Vergeet niet om wat reserve ruimte te laten voor wanneer u een zonne-opslagbatterij installeert voor gebruik ’s nachts zonne-energie, en nog meer batterijopslagcapaciteit om een ​​elektrische auto de komende jaren op te laden. Vergeet niet dat uw kwaliteitszonnestelsel is gebouwd om 25+ jaar mee te gaan. Denk terug aan de afgelopen 25 jaar aan de dagen van ‘brick’ mobiele telefoons, dot-matrixprinters, diskettes, faxapparaten, Walkman’s en videorecorders, overweeg nu wat de komende 25 jaar kan brengen en hoe uw stroombehoeften in huis kunnen veranderen en groeien.

Tip 5: Stel jezelf een budget in

Zonnepanelen kopen tips variëren in kwaliteit en grootte en dat geldt ook voor de prijs. Als vuistregel kost elke KW van een kwaliteitsvol zonnestelsel € 1.300 tot € 1.600 voor een residentieel systeem tot 10 kW. U kunt systemen vinden voor € 600 per kW, maar dit zijn veel lagere kwaliteitssystemen met minder output productiviteit en kortere houdbaarheid in omvormers en panelen. Op zoek naar een paar dollar en het kopen van een slecht / goedkoop kwaliteitssysteem kost je in de toekomst meer. U investeert minimaal 25 jaar, dus doe geen concessies en overweeg kwaliteit en echte garantieondersteuning voor al het andere. Bovendien kan een zonnesysteem van topmerk met goede prestaties op het moment dat u uw huis verkoopt, u ​​ongeveer € 10.000 of meer aan onroerend goed waarde opleveren.

Tip 6: Overweeg de beschikbare overheidskortingen

Zonnepanelen trekken overheidskortingen aan als ze zijn geregistreerd. Er kan bijvoorbeeld BTW worden teruggevraagd. Neem contact op met het installatiebedrijf om ervoor te zorgen dat de aangeboden panelen worden geregistreerd.

Zoek de juiste fabrieksgarantie. Veel fabrikanten bieden een fabrieksgarantie van 10, 12 of 15 jaar en een prestatiegarantie van 80% van 25 jaar. Helaas zijn de prestatiegarantie moeilijk te claimen, omdat de kosten voor het aantonen van de lage prestaties hoger kunnen zijn dan de garantie-uitbetaling. Voor een consument kan het moeilijk worden om de tarwe van het kaf te scheiden.